Vloerverwarming PVC vloer

Dankzij Fermacell is iedere vloer geschikt voor vloerverwarming.

Niet iedere ondergrond is standaard geschikt voor vloerverwarming. Door gebruik te maken van Fermacell kunt u toch in iedere ruimte in huis genieten van een lekker verwarmde vloer.

Fermacell vloerverwarming

Wanneer uw ondergrond niet bestaat uit zandcement of anhydriet of in slechte staat verkeerd, adviseren wij vloerverwarming met Fermacell ondergrond. Fermacell platen zorgen voor een strakke gladde ondergrond en zijn brandwerend, geluidswerend, vochtbestendig en stootvast.

Werkwijze Fermacell
Wij werken met 14 mm leidingen met een verlegafstand tussen de leidingen van 10 tot 12,5 cm. We plaatsen de Fermacell platen over uw ondervloer om er vervolgens sleuven in te frezen. In deze sleuven plaatsen wij de vloerverwarming en kunnen deze dicht smeren als dit wenselijk is. Naast de eerder genoemde voordelen ligt de vloerverwarming dicht tegen het oppervalkte aan waardoor de vloer en de ruimte snel opwarmen!

Wist je dat?
Wist je dat Fermacell ook nog eens duurzaam is? Fermacell gipsvezelplaten bestaan uit papier (gerecycled), gips (gerecycled) en water (zuiveringsinstallatie).

pvc, vloer, voordelen, vloerverwarming

Waarom vloerverwarming laten aanleggen door De PVC Vloeren Expert?

Het laten aanbrengen van vloerverwarming in combinatie met een PVC-vloer door één partij heeft grote voordelen:

Alles onder 1 dak, waardoor één aanspreekpunt.

Volledige garantie bij één partij.

De werkzaamheden worden direct achter elkaar uitgevoerd.

Binnen 2 dagen gerealiseerd.

Onze werkwijze

Het installeren van de vloerverwarming, in combinatie met Fermacell. Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Voorbereiden en plaatsen Fermacell

Stap 2

Aanbrengen van de buizen voor de vloerverwarming.

Stap 3

Plaatsen en aansluiten van de vloerverwarmingsunit, en het testen op waterdichtheid van het gehele systeem.

Stap 4

Aansmeren van de vloer met een sneldrogende mortel (specie).

Voordelen van vloerverwarming

Betere warmteverdeling
Warme lucht stijgt op, waardoor vloerverwarming de meest logische vorm van verwarming is. De ruimte wordt in z’n geheel verwarmd, geen hotspots naast de radiatoren en koude plekken naast de bank. Een goede warmteverdeling is goed voor de staat van uw woning.

Duurzaam
Vloerverwarming is duurzamer dan gewone radiatoren. De kosten voor productie, opslag en transport zijn een stuk lager. Vloerverwarming verbruikt minder energie, en is het meest milieuvriendelijk in combinatie met een elektrische waterpomp en duurzame stroom, zoals windenergie, zonnepanelen of groene stroom.

Comfortabel
In tegenstelling tot een niet verwarmde vloer, geeft vloerverwarming een aangenaam warm gevoel aan de voeten. Warme lucht stijgt op, waardoor de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd. Dit zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur.

Beter voor je gezondheid
Bij gebruik van vloerverwarming is er sprake van minder lucht
circulatie, en is er een betere regulatie van de luchtvochtigheid. Hierdoor dwarrelen er minder stofdeeltjes rond, en blijft de ruimte schoner. Dit is vooral van belang bij  mensen met COPD of huisstofallergie. Bij een warme vloer heb je geen vloerkleed nodig, dus daardoor ook minder stof en bacteriën.

Geen radiatoren in het zicht
Wanneer u geen rekening hoeft te houden met radiatoren, geeft dat een grotere vrijheid om uw ruimtes te ontwerpen zoals u dat wenst. 
Wilt u de bank voor het raam zetten, waar normaal een radiator zit? Met vloerverwarming kan het. Wilt u grote openslaande deuren naar de achtertuin? Met vloerverwarming kan het.

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 92372228
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route