Het egaliseren van uw vloer.

U heeft een nieuwe vloer aangeschaft voor uw woning of bedrijfspand. Dan bent u nog niet klaar. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Naast het inmeten van de vloer en het leggen van de vloer is het zorgen voor een compleet vlakke ondervloer minstens zo belangrijk. Een solide voorbereiding zorgt ervoor dat de PVC vloer uiteindelijk snel en goed gelegd kan worden. 

Wat is een egaline vloer?

Egaline wordt na het aanbrengen heel hard en hecht zich vast aan de ondergrond. Het laagje egaline maakt de ondergrond op die manier helemaal vlak en glad.
Daarna kan de ondergrond worden afgewerkt met de nieuwe vloerbekleding, in ons geval PVC. 
Een egaline vloer is ook mogelijk als toplaag. In dat geval komt er geen nieuwe eindvloer aan te pas, de egalisatie doet zelf dienst als vloer.

PVC vloer altijd egaliseren?

Wanneer u een PVC vloer direct op het beton wilt leggen, is het gebruikelijk om het beton eerst te egaliseren. Vervolgens kan de vloer worden gelegd. De bestaande vloer is namelijk bijna nooit helemaal vlak en de stroken van een pvc vloer zijn flexibel en vormen zich naar de ondergrond. 
Eventuele ongelijkheden zie je dan later in uw PVC vloer terug. De PVC vloer wordt als het ware de spiegel van de ondervloer. En dat willen we natuurlijk liever niet!

Alleen voor de juiste soorten klik PVC geldt dat egaliseren niet nodig is, bij een verlijmde PVC vloer is dit wel een vereiste. Voor een perfecte PVC vloer moet de ondergrond droog, hard, vet- en stofvrij zijn én vlak!

Zelf egaliseren of laten doen?

Het egaliseren van de vloer is secuur werk. Het is heel belangrijk dat dit correct en volgens de normen gebeurt. Als deze klus niet goed wordt uitgevoerd kun je namelijk gewoon opnieuw beginnen. Want als de basis van de vloer niet in orde is kan de vloer niet goed worden afgewerkt. 

Wilt u zeker zijn van een goede, vlakke ondervloer? Neem dan contact op met ons. Wij adviseren u graag over het egaliseren van uw vloer.

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 92372228
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route