Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn gemaakt van een hard soort kunststof. Behalve dat een pvc-vloer lang meegaat, weinig onderhoud vraagt, hygiënisch is en geluiddempend, is er ook een ruime keuze aan uitstralingen. Veel mogelijkheden in mooie bedrukkingen, zoals houtdessins in allerlei tinten en betonlook in diverse kleurstellingen. Het assortiment dessins is de afgelopen jaren steeds uitgebreider en verfijnder geworden. De keuzevrijheid is groots: bijna elke uitstraling is mogelijk.

PVC vloeren zijn opgebouwd uit drie lagen: de rug (ook wel backing genoemd), de bedrukte filmlaag (dit is het dessin) en een beschermende toplaag. Tijdens het productieproces worden deze drie lagen op elkaar geperst tot een robuuste en strakke vloer.

Tom marcel nieuw pvc vloer
Waarmee kunnen we u helpen?

Wij zijn Tom en Marcel. Wij en ons team helpen u graag met
advies of het leggen van uw nieuwe PVC vloer .

Het materiaal

De rug - het onderste deel - is bepalend voor de kwaliteit van de complete PVC-vloer. Dit deel bestaat uit zuiver pvc en geeft de vloer zijn stabiliteit.

De filmlaag bepaalt de uitstraling van de vloer. Het dessin wordt op speciale pvc-film gedrukt volgens de hotpress methode; die zorgt ervoor dat de kleuren helder en levendig blijven.

De beschermende toplaag kan een dikte hebben van 0,3 mm (voor een vloer thuis) tot 0,70 mm (voor intensief belopen vloeren). De complete pvc-vloer heeft een dikte van 2 mm tot 2,5 mm. In de toplaag kan ook een structuur worden verwerkt - dat heet embossing. Met embossing bootsen we het dessin als het ware na: ziet u knoesten, dan voelt u ze ook. Bovenop deze toplaag komt nog een matte polyurethaan laag. Deze beschermende coating voorkomt dat de vloer gaat spiegelen of overmatig glanst.

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 92372228
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route