Vloerverwarming PVC vloer

PVC vloer met vloerverwarming

Een nieuwe PVC vloer met vloerverwarming: de ideale combinatie om uw huis een opfrisser te geven en meteen te genieten van een heerlijk warme vloer. Alles onder 1 dak, voor uw gemak!

Een mooie vloer die voordelig verwarmd

PVC-vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Omdat deze vloeren relatief dun zijn, wordt de warmte beter, dan bij het gebruik van andere materialen, doorgegeven, waardoor de hele ruimte sneller en voordelig de gewenste temperatuur bereikt. Vloerverwarming is namelijk zuiniger dan gewone verwarming, en niet te vergeten: het geeft u een comfortabel gevoel!

Bij cv-vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer wordt water opgewarmd door de cv-ketel en rondgepompt door buizen. Deze zijn soms aangebracht in de betonvloer, maar meestal in de dekvloer, waarbij de warmte van het water in de buizen de vloer zal opwarmen.

pvc, vloer, voordelen, vloerverwarming

Waarom een PVC vloer met vloerverwarming laten aanleggen door De PVC Vloeren Expert?

Het laten aanbrengen van vloerverwarming in combinatie met een PVC-vloer door één partij heeft grote voordelen:

Alles onder 1 dak, waardoor één aanspreekpunt.

Volledige garantie bij één partij.

De werkzaamheden worden direct achter elkaar uitgevoerd.

Binnen 2 dagen gerealiseerd.

Mogelijk in combinatie met bijna alle ondervloeren.

Erg blij met het resultaat. Tom heeft bij ons vloerverwarming geïnstalleerd en een PVC vloer gelegd. Hij werkt secuur en ruimt alles netjes op. De communicatie is ook heel prettig verlopen. Tom heeft verstand van zaken en geeft goed advies. Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Daarom hebben we PVC Vloeren Expert ook aangeraden bij vrienden.

Regardt Krüger

Pas geleden heeft Tom de vloerverwarming, vloer en plinten in mijn woning gerealiseerd. Dit ziet er strak uit en het is netjes qua communicatie verlopen. Hij denkt mee en toont zich klantvriendelijk. Aan te bevelen dus!

Wendy K

We waren opzoek naar een bedrijf dat zowel onze vloerverwarming als onze pvc vloer kon plaatsen. Na een tijdje rondzoeken kwamen we uit bij de pvc vloeren expert. Tijdens ons gesprek werden we bijzonder goed geholpen en kregen we de tijd en aandacht die we nodig hadden in dit voor ons nieuwe vakgebied. De week dat het geplaatst is verliep soepel, je kan merken dat ze plezier hebben in wat ze doen. 

Danny van der Linden

Het belang van goed advies: jouw tevredenheid, onze prioriteit

Het kiezen van de juiste PVC-vloer is een belangrijke beslissing die een grote impact heeft op de uitstraling en het comfort van uw woning. Het is meer dan alleen een vloer; het is een investering in uw leefruimte en uiteindelijk in uw dagelijkse geluk. Daarom is het essentieel om goed advies in te winnen voordat u deze significante stap zet.

Onze werkwijze

Het installeren van de vloerverwarming, in combinatie met het leggen
van een PVC-vloer, kan bij ons al binnen 2 dagen. Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Dag 1: Infrezen van sleuven in de dekvloer.

Stap 2

Aanbrengen van de buizen voor de vloerverwarming.

Stap 3

Plaatsen en aansluiten van de vloerverwarmingsunit, en het testen op waterdichtheid van het gehele systeem.

Stap 4

Aansmeren van de vloer met een sneldrogende mortel (specie).

Stap 5

Egaliseren van de vloer. Hierna volgt de droogtijd.

Stap 6

Dag 2: Schuren, stofzuigen + inlijmen.

Stap 7

PVC + plinten.

Stap 8

Kitten + leggen van de inloopmat.

Voordelen van vloerverwarming

Betere warmteverdeling
Warme lucht stijgt op, waardoor vloerverwarming de meest logische vorm van verwarming is. De ruimte wordt in z’n geheel verwarmd, geen hotspots naast de radiatoren en koude plekken naast de bank. Een goede warmteverdeling is goed voor de staat van uw woning.

Duurzaam
Vloerverwarming is duurzamer dan gewone radiatoren. De kosten voor productie, opslag en transport zijn een stuk lager. Vloerverwarming verbruikt minder energie, en is het meest milieuvriendelijk in combinatie met een elektrische waterpomp en duurzame stroom, zoals windenergie, zonnepanelen of groene stroom.

Comfortabel
In tegenstelling tot een niet verwarmde vloer, geeft vloerverwarming een aangenaam warm gevoel aan de voeten. Warme lucht stijgt op, waardoor de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd. Dit zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur.

Beter voor je gezondheid
Bij gebruik van vloerverwarming is er sprake van minder luchtcirculatie, en is er een betere regulatie van de luchtvochtigheid. Hierdoor dwarrelen er minder stofdeeltjes rond, en blijft de ruimte schoner. Dit is vooral van belang bij  mensen met COPD of huisstofallergie. Bij een warme vloer heb je geen vloerkleed nodig, dus daardoor ook minder stof en bacteriën.

Geen radiatoren in het zicht
Wanneer u geen rekening hoeft te houden met radiatoren, geeft dat een grotere vrijheid om uw ruimtes te ontwerpen zoals u dat wenst. 
Wilt u de bank voor het raam zetten, waar normaal een radiator zit? Met vloerverwarming kan het. Wilt u grote openslaande deuren naar de achtertuin? Met vloerverwarming kan het.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van PVC-vloeren ten opzichte van andere vloertypen?

PVC is slijtvast, waterbestendig, eenvoudig in onderhoud, en vaak goedkoper dan traditionele houten vloeren. Het biedt ook een breed scala aan stijlen en kleuren.

Wat kost het om een PVC-vloer te laten leggen?

De kosten variëren op basis van het merk, de kwaliteit en arbeidskosten, maar het is vaak voordeliger dan traditionele houten vloeren. Naast verschillende kwaliteiten en de arbeidskosten zijn een aantal factoren die mee spelen bij het opmaken van de prijs van de pvc-vloer. Er zijn verschillende patronen pvc-vloer. Zo is het aanbrengen van een pvc visgraat arbeidsintensiever dan van een rechte pvc plank. De staat van de ondergrond bepaalt hoeveel materiaal en arbeid er nodig is om dit geschikt te maken voor een strakke pvc-vloer.

Is een PVC-vloer geschikt voor vloerverwarming?

Absoluut. PVC-vloeren geleiden warmte goed, waardoor ze een prima keuze zijn voor ruimtes met vloerverwarming. De combinatie van hoog woon-comfort en lagere energiekosten maken een pvc-vloer met vloerverwarming de ideale uitkomst.

Zijn PVC-vloeren krasbestendig?

Ze zijn relatief bestand tegen krassen, maar net als alle vloeren kunnen ze beschadigen bij hard contact. De verschillende pvc merken richten zich op hun eigen unieke eigenschappen. De hardheid van de toplaag en daarmee de krasbestendigheid is bij een groot aantal merken van hoge kwaliteit. Het is van belang de pvc-vloer te beschermen tegen slijtage door middel van het juiste meubelvilt en entreemat. Ook het regelmatige onderhoud aan de pvc-vloer zorgt voor een lange levensduur.

Hoe voelt een PVC-vloer aan onder de voeten?

Comfortabel en iets warmer dan tegels, maar koeler dan tapijt. De combinatie met vloerverwarming zorgt voor een maximaal comfortabel gevoel aan de voeten.

Zijn PVC-vloeren geluiddempend?

Over het algemeen dempen ze geluid beter dan harde vloeren zoals tegels, maar minder dan tapijten. Ondanks dat pvc-vloeren ‘harde vloeren’ zijn, kunnen ze geluid goed reduceren. PVC-vloeren hebben iets van zachtheid, waardoor trillingen goed opgevangen worden en hiermee de galm in een woning wordt verlaagd. Ook het contactgeluid naar beneden is een stuk minder dan die van echte harde vloeren, zoals tegels en laminaat.

Hoe zit het met de garantie op PVC-vloeren?

Dit varieert per merk, maar veel fabrikanten bieden een garantie van 10 tot 25 jaar.

Hoe lang duurt het aanbrengen van een pvc-vloer?

In vrijwel alle gevallen is 1 dag ter voorbereiding van de ondergrond nodig. Het aanbrengen van een pvc-vloer op de begane grond van +/- 60m2 is in 1 dag gerealiseerd. In het geval van meerdere woonlagen, zullen werkzaamheden, zoals het voorbereiden van de ondergrond, samen uitgevoerd worden. Hierdoor is het mogelijk om in een week tijd een volledige doorsnee woning te voorzien van pvc-vloeren.

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 92372228
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route