Vloerverwarming PVC vloer

PVC vloer met vloerverwarming

Een nieuwe PVC vloer met vloerverwarming: de ideale combinatie om uw huis een opfrisser te geven en meteen te genieten van een heerlijk warme vloer. Alles onder 1 dak, voor uw gemak!

Een mooie vloer die voordelig verwarmd

PVC-vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Omdat deze vloeren relatief dun zijn, wordt de warmte beter, dan bij het gebruik van andere materialen, doorgegeven, waardoor de hele ruimte sneller en voordelig de gewenste temperatuur bereikt. Vloerverwarming is namelijk zuiniger dan gewone verwarming, en niet te vergeten: het geeft je een comfortabel gevoel!

Bij cv-vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer wordt water opgewarmd door de cv-ketel en rondgepompt door buizen. Deze zijn soms aangebracht in de betonvloer, maar meestal in de dekvloer, waarbij de warmte van het water in de buizen de vloer zal opwarmen.

pvc, vloer, voordelen, vloerverwarming

Waarom vloerverwarming laten aanleggen door De PVC Vloeren Expert

Het laten aanbrengen van vloerverwarming in combinatie met een PVC-vloer door één partij heeft grote voordelen:

Alles onder 1 dak, waardoor één aanspreekpunt.

Volledige garantie bij één partij.

De werkzaamheden worden direct achter elkaar uitgevoerd.

Binnen 2 dagen gerealiseerd.

Mogelijk in combinatie met bijna alle ondervloeren.

Erg blij met het resultaat. Tom heeft bij ons vloerverwarming geïnstalleerd en een PVC vloer gelegd. Hij werkt secuur en ruimt alles netjes op. De communicatie is ook heel prettig verlopen. Tom heeft verstand van zaken en geeft goed advies. Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Daarom hebben we PVC Vloeren Expert ook aangeraden bij vrienden.

Regardt Krüger

Pas geleden heeft Tom de vloerverwarming, vloer en plinten in mijn woning gerealiseerd. Dit ziet er strak uit en het is netjes qua communicatie verlopen. Hij denkt mee en toont zich klantvriendelijk. Aan te bevelen dus!

Wendy K

We waren opzoek naar een bedrijf dat zowel onze vloerverwarming als onze pvc vloer kon plaatsen. Na een tijdje rondzoeken kwamen we uit bij de pvc vloeren expert. Tijdens ons gesprek werden we bijzonder goed geholpen en kregen we de tijd en aandacht die we nodig hadden in dit voor ons nieuwe vakgebied. De week dat het geplaatst is verliep soepel, je kan merken dat ze plezier hebben in wat ze doen. 

Danny van der Linden

Onze werkwijze

Het installeren van de vloerverwarming, in combinatie met het leggen
van een PVC-vloer, kan bij ons al binnen 2 dagen. Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Dag 1: Infrezen van sleuven in de dekvloer.

Stap 2

Aanbrengen van de buizen voor de vloerverwarming.

Stap 3

Plaatsen en aansluiten van de vloerverwarmingsunit, en het testen op waterdichtheid van het gehele systeem.

Stap 4

Aansmeren van de vloer met een sneldrogende mortel (specie).

Stap 5

Egaliseren van de vloer. Hierna volgt de droogtijd.

Stap 6

Dag 2: Schuren, stofzuigen + inlijmen.

Stap 7

PVC + plinten.

Stap 8

Kitten + leggen van de inloopmat.

Voordelen van vloerverwarming

Betere warmteverdeling
Warme lucht stijgt op, waardoor vloerverwarming de meest logische vorm van verwarming is. De ruimte wordt in z’n geheel verwarmd, geen hotspots naast de radiatoren en koude plekken naast de bank. Een goede warmteverdeling is goed voor de staat van uw woning.

Duurzaam
Vloerverwarming is duurzamer dan gewone radiatoren. De kosten voor productie, opslag en transport zijn een stuk lager. Vloerverwarming verbruikt minder energie, en is het meest milieuvriendelijk in combinatie met een elektrische waterpomp en duurzame stroom, zoals windenergie, zonnepanelen of groene stroom.

Comfortabel
In tegenstelling tot een niet verwarmde vloer, geeft vloerverwarming een aangenaam warm gevoel aan de voeten. Warme lucht stijgt op, waardoor de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd. Dit zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur.

Beter voor je gezondheid
Bij gebruik van vloerverwarming is er sprake van minder lucht
circulatie, en is er een betere regulatie van de luchtvochtigheid. Hierdoor dwarrelen er minder stofdeeltjes rond, en blijft de ruimte schoner. Dit is vooral van belang bij  mensen met COPD of huisstofallergie. Bij een warme vloer heb je geen vloerkleed nodig, dus daardoor ook minder stof en bacteriën.

Geen radiatoren in het zicht
Wanneer u geen rekening hoeft te houden met radiatoren, geeft dat een grotere vrijheid om uw ruimtes te ontwerpen zoals u dat wenst. 
Wilt u de bank voor het raam zetten, waar normaal een radiator zit? Met vloerverwarming kan het. Wilt u grote openslaande deuren naar de achtertuin? Met vloerverwarming kan het.

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 72650907
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route