visgraat, vloer, pvc, expert
PVC visgraat vloeren

De visgraatvloer is niet meer weg te denken en populairder dan ooit. Heel vroeger zagen we de visgraatvloer alleen in prestigieuze huizen en paleizen door de moeilijkheidsgraad van het leggen en de prijs. Dit patroon was toen alleen weggelegd voor de rijken onder ons. Tegenwoordig is dit heel anders en is de visgraatvloer juist heel toegankelijk geworden. Deze vloer is dan ook in vele Nederlandse woonkamers te bewonderen.

Wat is een PVC visgraatvloer?

Een visgraatvloer is modern, stijlvol en tijdloos, en past eigenlijk in ieder interieur. Genoeg redenen dus waarom deze vloer zó geliefd is. Het woord visgraat heeft vooral te maken met het motief/ patroon dat wordt gelegd met de (houtlook) stroken. De stroken zijn even lang en even breed en liggen loodrecht op elkaar. Hierdoor ontstaat het typische visgraatmotief.

De voordelen van een visgraatvloer:
Een visgraatvloer is elegant, straalt luxe uit en geeft een ruimte warmte. Bovendien is het een praktische vloer, die u makkelijk kunt schoonmaken. Vergeleken met bijvoorbeeld een houten visgraatvloer is de prijs/ kwaliteitsverhouding van de pvc variant ook nog eens zeer aantrekkelijk. Dit is toch precies wat u zoekt in een vloer!

PVC Visgraat varianten en afwerkingen

Naast het traditionele visgraat patroon zijn er ook andere varianten en speciale afwerkingen mogelijk.

pvc visgraat
Visgraat

De klassieker onder PVC visgraat vloeren. Tijdloos design wat in iedere kamer kan worden toegepast.

walvisgraat, pvc, vloer
De walvisgraat

Houdt u van groots, dan is deze type vloer wellicht iets voor u. Deze visgraatstroken zijn extra groot.

Hongaarse punt, pvc, vloer
De Hongaarse punt

Naast de visgraat of de walwisgraat kunt u uw PVC vloer ook meer dynamiek geven door te gaan voor een Hongaarse punt. Bij visgraatpatronen worden de stroken loodrecht op elkaar gelegd, terwijl dat bij de Hongaarse punt in een hoek van 45 of 60 graden gebeurt.  Daarmee is het een patroon dat blijft boeien en toch heel rustig oogt. De Hongaarse punt is zowel goed te combineren in een moderne inrichting als in een landelijk interieur. In beide interieurs zal het patroon goed tot zijn recht komen.

visgraat, band, pvc, vloer
Band

Een band is niets anders dan een strook om een patroonvloer. De stroken van de band zijn meestal even breed en dik als de stroken van de patroonvloer. De stroken van de band zijn wel langer. 

visgraat pvc, vloer, band, bies
Band & bies

Een enkele band is een rand van houtlook PVC, wat tussen het visgraatmotief en de muur loopt. Een bies is een zwart randje wat tussen de band en de visgraat vloer zit. Bij een pvc vloer zal er een bies langs elke lengte van de plank lopen.  Deze kunt u er bij ons optioneel tegen een meerprijs bij kiezen. Standaard leggen we  het zonder bies.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van PVC-vloeren ten opzichte van andere vloertypen?

PVC is slijtvast, waterbestendig, eenvoudig in onderhoud, en vaak goedkoper dan traditionele houten vloeren. Het biedt ook een breed scala aan stijlen en kleuren.

Wat kost het om een PVC-vloer te laten leggen?

De kosten variëren op basis van het merk, de kwaliteit en arbeidskosten, maar het is vaak voordeliger dan traditionele houten vloeren. Naast verschillende kwaliteiten en de arbeidskosten zijn een aantal factoren die mee spelen bij het opmaken van de prijs van de pvc-vloer. Er zijn verschillende patronen pvc-vloer. Zo is het aanbrengen van een pvc visgraat arbeidsintensiever dan van een rechte pvc plank. De staat van de ondergrond bepaalt hoeveel materiaal en arbeid er nodig is om dit geschikt te maken voor een strakke pvc-vloer.

Is een PVC-vloer geschikt voor vloerverwarming?

Absoluut. PVC-vloeren geleiden warmte goed, waardoor ze een prima keuze zijn voor ruimtes met vloerverwarming. De combinatie van hoog woon-comfort en lagere energiekosten maken een pvc-vloer met vloerverwarming de ideale uitkomst.

Zijn PVC-vloeren krasbestendig?

Ze zijn relatief bestand tegen krassen, maar net als alle vloeren kunnen ze beschadigen bij hard contact. De verschillende pvc merken richten zich op hun eigen unieke eigenschappen. De hardheid van de toplaag en daarmee de krasbestendigheid is bij een groot aantal merken van hoge kwaliteit. Het is van belang de pvc-vloer te beschermen tegen slijtage door middel van het juiste meubelvilt en entreemat. Ook het regelmatige onderhoud aan de pvc-vloer zorgt voor een lange levensduur.

Hoe voelt een PVC-vloer aan onder de voeten?

Comfortabel en iets warmer dan tegels, maar koeler dan tapijt. De combinatie met vloerverwarming zorgt voor een maximaal comfortabel gevoel aan de voeten.

Zijn PVC-vloeren geluiddempend?

Over het algemeen dempen ze geluid beter dan harde vloeren zoals tegels, maar minder dan tapijten. Ondanks dat pvc-vloeren ‘harde vloeren’ zijn, kunnen ze geluid goed reduceren. PVC-vloeren hebben iets van zachtheid, waardoor trillingen goed opgevangen worden en hiermee de galm in een woning wordt verlaagd. Ook het contactgeluid naar beneden is een stuk minder dan die van echte harde vloeren, zoals tegels en laminaat.

Hoe zit het met de garantie op PVC-vloeren?

Dit varieert per merk, maar veel fabrikanten bieden een garantie van 10 tot 25 jaar.

Hoe lang duurt het aanbrengen van een pvc-vloer?

In vrijwel alle gevallen is 1 dag ter voorbereiding van de ondergrond nodig. Het aanbrengen van een pvc-vloer op de begane grond van +/- 60m2 is in 1 dag gerealiseerd. In het geval van meerdere woonlagen, zullen werkzaamheden, zoals het voorbereiden van de ondergrond, samen uitgevoerd worden. Hierdoor is het mogelijk om in een week tijd een volledige doorsnee woning te voorzien van pvc-vloeren.

Tom marcel nieuw pvc vloer
Waarmee kunnen we u helpen?

Wij zijn Tom en Marcel. Wij en ons team helpen u graag met
advies of het leggen van uw nieuwe PVC vloer .

Hierdoor kiezen klanten voor PVC vloeren expert:

Scherp geprijsD

Niet alleen mooie vloeren, maar ook altijd scherp geprijsd!

Vakmanschap

Uw pvc-vloer gelegd door onze experts met jaren lange ervaring.

Service

Ook nadat uw vloer gelegd is, staan wij voor u klaar!

Snel een afspraak

Wij maken binnen een week een afspraak

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 92372228
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route