Meest gestelde vragen over PVC vloeren

Deze FAQ-pagina is jouw ultieme gids voor alles wat je moet weten over PVC-vloeren. Of je nu twijfelt over de geschiktheid voor vloerverwarming, benieuwd bent naar de kosten, of je wilt verdiepen in de milieuaspecten van dit type vloer, we hebben alle antwoorden voor je verzameld. Scroll naar beneden om de meest prangende vragen over PVC-vloeren te ontdekken

Wat is een PVC-vloer?

Het is een type vloerbedekking gemaakt van polyvinylchloride, een soort kunststof. Deze vloeren combineren stijl met stevigheid en zijn beschikbaar in diverse designs.

Wat zijn de voordelen van PVC-vloeren ten opzichte van andere vloertypen?

PVC is slijtvast, waterbestendig, eenvoudig in onderhoud, en vaak goedkoper dan traditionele houten vloeren. Het biedt ook een breed scala aan stijlen en kleuren.

Zijn PVC-vloeren milieuvriendelijk?

Hoewel PVC een kunststof is, streven veel fabrikanten ernaar om duurzamere en recyclebare producten te produceren. Het hangt af van het merk en de productlijn. Bij PVC Vloeren Expert werken wij met duurzame producten. 

Hoe lang gaat een PVC-vloer mee?

Afhankelijk van het gebruik en onderhoud, kan een kwalitatieve PVC-vloer wel 20 tot 25 jaar meegaan.

Wat kost het om een PVC-vloer te laten leggen?

De kosten variëren op basis van het merk, de kwaliteit en arbeidskosten, maar het is vaak voordeliger dan traditionele houten vloeren. Naast verschillende kwaliteiten en de arbeidskosten zijn een aantal factoren die mee spelen bij het opmaken van de prijs van de pvc-vloer. Er zijn verschillende patronen pvc-vloer. Zo is het aanbrengen van een pvc visgraat arbeidsintensiever dan van een rechte pvc plank. De staat van de ondergrond bepaalt hoeveel materiaal en arbeid er nodig is om dit geschikt te maken voor een strakke pvc-vloer.

Kun je een PVC-vloer zelf leggen?

Jazeker! Met het juiste gereedschap en wat geduld kunnen veel mensen een PVC-vloer zelf leggen. Wel zit er een verschil tussen een klik pvc-vloer of een verlijmbare pvc-vloer. Het aanbrengen van een klik pvc-vloer is vergelijkbaar met het aanbrengen van een laminaat vloer. Voor het aanbrengen van een verlijmbare pvc-vloer is de staat van de ondergrond van groot belang. Om tot het mooiste resultaat te komen, is ervaring en deskundigheid wel een noodzaak. Een kleine afwijking tijdens het leggen kan resulteren in een grote afwijking in de uiteindelijke vloer. Daarom kan het verstandig zijn om uw nieuwe vloer te laten leggen door een van onze experts! 

Is een PVC-vloer geschikt voor vloerverwarming?

Absoluut. PVC-vloeren geleiden warmte goed, waardoor ze een prima keuze zijn voor ruimtes met vloerverwarming. De combinatie van hoog woon-comfort en lagere energiekosten maken een pvc-vloer met vloerverwarming de ideale uitkomst.

Hoe onderhoud je een PVC-vloer?

Regelmatig vegen en dweilen met een licht vochtige doek volstaat. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Een belangrijke eigenschap van pvc-vloeren is dat het niet absorbeert. Veel schoonmaakmiddelen laten een waas achter. Dweilen met alleen water zorgt voor een schone pvc-vloer.

Kun je een PVC-vloer over een bestaande vloer leggen?

In veel gevallen wel, zolang de onderliggende vloer vlak en stevig is. Er zijn verschillende ‘zwevende’ ondervloeren verkrijgbaar, waarmee pvc-vloeren over bestaande vloeren gelegd kunnen worden. Zelfs direct verlijmen van pvc-vloeren op bestaande vloeren is in sommige gevallen mogelijk.

Zijn PVC-vloeren krasbestendig?

Ze zijn relatief bestand tegen krassen, maar net als alle vloeren kunnen ze beschadigen bij hard contact. De verschillende pvc merken richten zich op hun eigen unieke eigenschappen. De hardheid van de toplaag en daarmee de krasbestendigheid is bij een groot aantal merken van hoge kwaliteit. Het is van belang de pvc-vloer te beschermen tegen slijtage door middel van het juiste meubelvilt en entreemat. Ook het regelmatige onderhoud aan de pvc-vloer zorgt voor een lange levensduur.

Hoe voelt een PVC-vloer aan onder de voeten?

Comfortabel en iets warmer dan tegels, maar koeler dan tapijt. De combinatie met vloerverwarming zorgt voor een maximaal comfortabel gevoel aan de voeten.

Zijn PVC-vloeren waterbestendig?

Ja, dit is een van hun grootste voordelen, waardoor ze ideaal zijn voor keukens en badkamers. PVC-vloeren zelf kunnen niet absorberen. De verschillende ondergronden en lijm soorten kunnen dit wel. Het is zaak, om bij hoge water belasting, de ondergrond en lijm hierop aan te passen.

Welke afwerkingsopties zijn er voor PVC-vloeren?

Van houtlook in verschillende patronen tot steen- en betonlook, de designmogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Kun je zware meubels op een PVC-vloer plaatsen zonder schade?

Met gebruik van beschermende onderzetters (vilt) wel. Direct contact met zware voorwerpen kan echter indrukken achterlaten.

Wat is het verschil tussen PVC-vloeren en vinylvloeren?

Technisch gezien is PVC een soort vinyl. Echter, als mensen het hebben over "vinylvloeren", verwijzen ze vaak naar zachtere, rolbare vormen, terwijl PVC-vloeren vaak planken of tegels zijn.

Zijn PVC-vloeren veilig voor de gezondheid?

De meeste kwaliteits-PVC-vloeren voldoen aan strenge gezondheidsnormen, maar het is belangrijk om te kiezen voor producten met lage VOC-emissies. De vloeren die wij leggen zijn uiteraard uiterst veilig en van hoogstaande kwaliteit.

Kun je een beschadigde plank of tegel van een PVC-vloer vervangen?

Ja, wij kunnen beschadigde vloeren repareren.

Zijn er nadelen aan PVC-vloeren?

Sommige mensen missen de authenticiteit van echt hout of steen. Bovendien kunnen goedkopere PVC-vloeren minder duurzaam zijn. Daarom werken wij met hoogstaande merken om de kwaliteit te kunnen leveren waar we achter staan. 

Zijn PVC-vloeren geluiddempend?

Over het algemeen dempen ze geluid beter dan harde vloeren zoals tegels, maar minder dan tapijten. Ondanks dat pvc-vloeren ‘harde vloeren’ zijn, kunnen ze geluid goed reduceren. PVC-vloeren hebben iets van zachtheid, waardoor trillingen goed opgevangen worden en hiermee de galm in een woning wordt verlaagd. Ook het contactgeluid naar beneden is een stuk minder dan die van echte harde vloeren, zoals tegels en laminaat.

Is het mogelijk om een PVC-vloer te gebruiken in commerciële ruimtes?

Ja, er zijn specifieke lijnen ontworpen voor commercieel gebruik die extra duurzaam zijn. Een aantal merken heeft zich toegespitst op de commerciële markt en de eigenschappen van de pvc-vloer hierop aangepast. Zoals bijvoorbeeld de dikte en de hardheid van de transparante toplaag (slijtlaag).

Hoe zit het met de garantie op PVC-vloeren?

Dit varieert per merk, maar veel fabrikanten bieden een garantie van 10 tot 25 jaar.

Kun je een PVC-vloer in de badkamer of keuken gebruiken?

Zeker, dankzij de waterbestendigheid zijn PVC-vloeren een uitstekende keuze voor deze ruimtes.

Hoe verhouden de kosten van PVC-vloeren zich tot andere vloeroplossingen, zoals laminaat of hardhout?

PVC-vloeren zijn vaak voordeliger dan hardhout, maar kunnen iets duurder zijn dan laminaat. Echter, de prijs hangt sterk af van de kwaliteit en het merk.

Hoe lang duurt het aanbrengen van een pvc-vloer?

In vrijwel alle gevallen is 1 dag ter voorbereiding van de ondergrond nodig. Het aanbrengen van een pvc-vloer op de begane grond van +/- 60m2 is in 1 dag gerealiseerd. In het geval van meerdere woonlagen, zullen werkzaamheden, zoals het voorbereiden van de ondergrond, samen uitgevoerd worden. Hierdoor is het mogelijk om in een week tijd een volledige doorsnee woning te voorzien van pvc-vloeren.

Welke diktes zijn beschikbaar voor PVC-vloeren?

Dit varieert, maar veelvoorkomende diktes liggen tussen de 2 en 8 mm. Voor de verlijmbare pvc-vloeren ligt het tussen de 2-3 mm. Voor de klik pvc-vloeren ligt deze tussen de 4-8 mm.

Tom marcel nieuw pvc vloer
Waarmee kunnen we u helpen?

Wij zijn Tom en Marcel. Wij en ons team helpen u graag met
advies of het leggen van uw nieuwe PVC vloer .

pvc, vloer, voordelen, vloerverwarming

Waarom vloerverwarming laten aanleggen door De PVC Vloeren Expert

Het laten aanbrengen van vloerverwarming in combinatie met een PVC-vloer door één partij heeft grote voordelen:

Alles onder 1 dak, waardoor één aanspreekpunt.

Volledige garantie bij één partij.

De werkzaamheden worden direct achter elkaar uitgevoerd.

Binnen 2 dagen gerealiseerd.

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 92372228
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route