Plinten

Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw huis of bedrijfspand. Het kiezen van de juiste plinten is daarbij cruciaal. Tenslotte, de afwerking is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het creëren van de juiste look en feel van uw interieur. Maar hoe maakt u nu de juiste keuze en waar moet u op letten bij het aanschaffen van plinten? Wij helpen u hier graag bij!

De essentie van de juiste plinten
kiezen bestaat uit 3 stappen:

Selecteer het soort plint.

Bepaal de dikte en
hoogte van de plint.

Kies de kleur van de plint.

Het soort plint kiezen.

Er zijn diverse soorten plinten. Welke plint u gaat kiezen is mede afhankelijk van de huidige situatie in uw woning of bedrijfspand. Komen er overal nieuwe plinten of kunnen de oude plinten niet worden verwijderd vanwege het anders beschadigen van de muren? In het eerste geval kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de populaire gladde blokplint en in de tweede situatie adviseren wij u de overzetplint.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste plinten? Wij denken graag met u mee.

Gladde blokplint

Bij een modern interieur zien we vaak dat mensen voor een gladde plint kiezen van circa 7- 9 -12 cm hoog. Deze afmeting is door de invloed van 
interieurmagazines en woonprogramma’s door de jaren heen steeds hoger geworden. Het geeft rust op de muur en straalt een bepaalde luxe uit. Het is veruit de meest populaire plint die wij in allerlei hoogtes, diktes en kleuren aanbieden.

De overzetplint

 Doordat de achterkant van deze plinten een uitsparing heeft, kunt u deze heel handig over de oude plint heen plaatsen. Deze plint is te gebruiken over oude plinten, die een maximale hoogte mogen hebben van 7 centimeter en een dikte van 1,2 centimeter. De overzetplint is verkrijgbaar in diverse hoogtes en diktes (minimaal 1,8 cm). De hoogte van de overzetplint start vanaf 7 cm. Heeft u andere wensen dan zijn er op aanvraag andere maten en stijlen leverbaar.

De pvc-plint

Een andere stijlvolle optie is, om bij een pvc-vloer, de plinten ook uit te voeren. We snijden dan stroken van het pvc op de  gewenste hoogte en deze worden dan vervolgens met hightack montagekit tegen de muur aan gelijmd. Dit zorgt voor een mooi effect en een uniek geheel.

De sierplint

Sierplinten hebben een wat drukkere afwerking waardoor ook deze heel geschikt zijn voor een interieur met een klassieke uitstraling. De sierplint heeft een rondere vorm waardoor het net een extra touch kan geven aan uw interieur.

De houten plint

Wenst u liever een houten plint? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. In ons assortiment vindt u plinten in diverse houtsoorten, zoals hardhout, meranti, eiken en grenen. Er zijn plinten die standaard gegrond zijn, maar er zijn ook plinten die wij onbehandeld aan kunnen bieden. Voor ons gehele aanbod houten plinten geldt dat je ze gegrond, voor- of afgelakt kunt bestellen.

De vochtbestendige plint

Deze zijn in dezelfde maten leverbaar als de gladde blokplint: 7-9-12 cm. Dit type plint kan geplaatst worden in ruimtes waar het vochtig kan zijn. Bijvoorbeeld een kelder, een entree waarvan de deur veelal open staat of in andere ruimtes waarbij de kans op vochtig worden groot is.

De dikte en hoogte
van de plint bepalen.

Nu u de geschikte soort plint voor de afwerking in uw interieur heeft gekozen, wordt het tijd om de goede hoogte en dikte te bepalen. Dit kan namelijk nogal een verschil maken bij het creëren van de juiste stijl.

Hoogte van de plint
De plint met een hoogte van 7 tot 12 centimeter is tegenwoordig erg geliefd.  De hoogte van het plafond en de grootte van uw woonkamer zijn hierbij erg bepalend. "Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plinten" is een veelgehoorde uitspraak. Vaak komt uw vloer ook beter tot zijn recht als er een hoge plint wordt gebruikt. 

Heeft u een kleine woonkamer? Kies dan voor een lagere plint. Hoge plinten maken de ruimte alleen maar compacter. De stijl van het interieur is ook belangrijk bij het kiezen van de juiste hoogte. Hoge plinten zijn vooral populair in de jaren 30-stijl vanwege de stijlvolle en karakteristieke uitstraling die ze geven.

Dikte van de plint
Ook de dikte van de plint is medebepalend voor de uitstraling van uw vloer, wand en gehele woning. De standaard maat is 12 mm, maar ze zijn ook in andere maten leverbaar. Dit is ook afhankelijk van wat u mooi vindt.

Daarnaast kan het ook zijn dat er geen ruimte is voor een 12 mm plint, bijvoorbeeld bij een openslaande deur. Ook als de deurposten heel smal zijn kan het soms mooier zijn om voor dunnere plinten te gaan. Hetzelfde geldt voor bredere deurposten, dan kan juist een dikkere plint heel mooi staan.

De laatste stap in het proces: het kiezen van de juiste kleur.

Ook op het gebied van kleur zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunt u kiezen om de plinten enkel gegrond te laten leveren.

Tegenwoordig is het een trend om de plint in dezelfde kleur te schilderen als de muur. Door bijvoorbeeld de plint mooi in hoogglans af te lakken en de muur juist in matte verf te zetten, zo ontstaat er een heel verrassend effect.

Toch kiezen de meeste mensen voor witte plinten. Wit is tijdloos en strak. Daarnaast zorgen witte plinten voor een mooi contrast bij een andere muurkleur.

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 92372228
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route