Vloerverwarming PVC vloer

Vloerverwarming Dordrecht

Steeds vaker krijgen wij de vraag van onze klanten: “Kunnen jullie ook de vloerverwarming voor ons realiseren?”  Natuurlijk willen wij onze klanten daarmee van dienst zijn, en daarom leveren we nu al geruime tijd ook een All-in PVC-vloer concept. Zo heeft u als klant: “Alles onder 1 dak, voor uw gemak!

PVC vloer met vloerverwarming in Dordrecht

PVC-vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Omdat deze vloeren relatief dun zijn, wordt de warmte beter, dan bij het gebruik van andere materialen, doorgegeven, waardoor de hele ruimte sneller de gewenste temperatuur bereikt. Vloerverwarming is vaak zuiniger dan gewone verwarming, en niet te vergeten: het geeft je een comfortabel gevoel!

Bij cv-vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer wordt water opgewarmd door de cv-ketel en rondgepompt door buizen. Deze zijn soms aangebracht in de betonvloer, maar meestal in de dekvloer, waarbij de warmte van het water in de buizen de vloer zal opwarmen, dit in tegenstelling tot bij paneelradiatoren. Hier komt de warmte direct van de radiator vrij en straalt dan naar voren.

Waarom vloerverwarming in Dordrecht laten aanleggen door PVC Vloeren Expert?

Het laten aanbrengen van vloerverwarming in combinatie met een PVC-vloer door één partij heeft grote voordelen:

Alles onder 1 dak, waardoor één aanspreekpunt.

Volledige garantie bij één partij.

De werkzaamheden worden direct achter elkaar uitgevoerd.

Binnen 2 dagen gerealiseerd.

Onze werkwijze

Het installeren van de vloerverwarming, in combinatie met het leggen
van een PVC-vloer, kan bij ons al binnen 2 dagen. Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Dag 1: Infrezen van sleuven in de dekvloer.

Stap 2

Aanbrengen van de buizen voor de vloerverwarming.

Stap 3

Plaatsen en aansluiten van de vloerverwarmingsunit, en het testen op waterdichtheid van het gehele systeem.

Stap 4

Aansmeren van de vloer met een sneldrogende mortel (specie).

Stap 5

Egaliseren van de vloer. Hierna volgt de droogtijd.

Stap 6

Dag 2: Schuren, stofzuigen + inlijmen.

Stap 7

PVC + plinten.

Stap 8

Kitten + leggen van de inloopmat.

Voordelen van vloerverwarming in Dordrecht

Betere warmteverdeling
Warme lucht stijgt op, waardoor vloerverwarming de meest logische vorm van verwarming is. De ruimte wordt in z’n geheel verwarmd, geen hotspots naast de radiatoren en koude plekken naast de bank. Een goede warmteverdeling is goed voor de staat van uw woning.

Duurzaam
Vloerverwarming is duurzamer dan gewone radiatoren. De kosten voor productie, opslag en transport zijn een stuk lager. Vloerverwarming verbruikt minder energie, en is het meest milieuvriendelijk in combinatie met een elektrische waterpomp en duurzame stroom, zoals windenergie, zonnepanelen of groene stroom.

Comfortabel
In tegenstelling tot een niet verwarmde vloer, geeft vloerverwarming een aangenaam warm gevoel aan de voeten. Warme lucht stijgt op, waardoor de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd. Dit zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur.

Beter voor je gezondheid
Bij gebruik van vloerverwarming is er sprake van minder lucht
circulatie, en is er een betere regulatie van de luchtvochtigheid. Hierdoor dwarrelen er minder stofdeeltjes rond, en blijft de ruimte schoner. Dit is vooral van belang bij  mensen met COPD of huisstofallergie. Bij een warme vloer heb je geen vloerkleed nodig, dus daardoor ook minder stof en bacteriën.

Geen radiatoren in het zicht
Wanneer u geen rekening hoeft te houden met radiatoren, geeft dat een grotere vrijheid om uw ruimtes te ontwerpen zoals u dat wenst. 
Wilt u de bank voor het raam zetten, waar normaal een radiator zit? Met vloerverwarming kan het. Wilt u grote openslaande deuren naar de achtertuin? Met vloerverwarming kan het.

Soorten vloerverwarming

Voor dat de vloerverwarming wordt aangebracht, moet eerst gekeken worden naar de diverse mogelijkheden. Het is namelijk afhankelijk van uw situatie (nieuwbouw of bestaande bouw) hoe de vloerverwarming kan worden aangebracht.

Vloerverwarming infrezen:

Het aanbrengen van vloerverwarming in de dekvloer, is de meest voorkomende methode.​ De voornaamste reden hiervoor is, dat het relatief makkelijk is aan te brengen, mits deze dekvloer een dikte heeft van minimaal 3 cm, en goed gehecht is met de onderliggende betonvloer.

​Werkwijze:

De sleuven worden ca. 17 mm diep gefreesd, zodat er een buis van 14 mm ingelegd kan worden. Bij het frezen van de sleuven maken we gebruik van stofafzuiging, waardoor overlast tot een minimum wordt beperkt.

De afstand tussen de sleuven is afhankelijk van het type vloerverwarming dat u kiest:
- Hart op hart gemiddeld 10 cm voor hoofdverwarming.
- Hart op hart gemiddeld 30 cm voor bijverwarming in combinatie met bestaande radiatoren.

 Het wordt aangelegd in een slakkenhuispatroon. Op deze manier wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

​Voordelen van vloerverwarming infrezen:

  • De vloer kan direct na installatie afgewerkt worden.
  • Er is geen verhoging van de dekvloer.
Vloerverwarming op noppenplaten (droogbouw):

Heb je te maken met weinig opbouwhoogte, of er is sprake van een houten ondervloer, dan is droogbouw de geschiktste optie. De lage opbouw vloerverwarming garandeert bovendien een perfect binnenklimaat door de hoge warmteafgifte en snelle reactietijd. 

Voordelen van droogbouw vloerverwarming:

  • Goede optie wanneer er geen aanpassingen kunnen of mogen worden gedaan aan bestaande dekvloeren (bijvoorbeeld in appartementen).
  • Zeer geschikt bij een houten ondervloer.

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 92372228
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route