visgraat, vloer, pvc, expert

PVC VLOER LATEN LEGGEN IN RIDDERKERK?

Uw expert in PVC vloeren
uit Ridderkerk

Het installeren van een nieuwe vloer is een behoorlijk gedetailleerde onderneming waarbij u uiteraard wilt dat alles meteen de eerste keer goed verloopt. Dit geldt des te meer als u heeft gekozen voor een speciaal ontwerp, bijvoorbeeld een visgraatpatroon. Ons team van ervaren experts in Ridderkerk staat klaar om deze taak vakkundig en met op maat gemaakte service voor u te volbrengen. Als dé experts in PVC vloeren in Ridderkerk zijn we er om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes rondom PVC vloeren. We leiden u door een breed scala aan ontwerpen, kleurschakeringen en installatiemethoden. Zo zorgen we ervoor dat u uiteindelijk een PVC vloer selecteert die naadloos aansluit bij je persoonlijke smaak en uw woning.

Scherp geprijsD

Niet alleen mooie vloeren, maar ook altijd scherp geprijsd!

Vakmanschap

Uw pvc-vloer gelegd door onze experts met jaren lange ervaring.

Service

Ook nadat uw vloer gelegd is, staan wij voor u klaar!

Snel een afspraak

Wij maken binnen een week een afspraak

vloerverwarming, pvc, vloer

PVC vloer met vloerverwarming

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren bestaan uit een stevige soort synthetisch materiaal. Naast hun lange levensduur, minimale onderhoudsvereisten, hygiënische aard en geluidsreducerende eigenschappen, is er ook een breed scala aan visuele opties. Of je nu de voorkeur geeft aan de look van verschillende houttinten of aan een verscheidenheid van betonkleuren, de keuzemogelijkheden zijn enorm en worden elk jaar verder verfijnd.

In termen van opbouw bestaat een PVC vloer uit drie afzonderlijke componenten: de onderlaag, ook bekend als de backing, de bedrukte beeldlaag die het dessin weergeeft, en een slijtvaste bovenlaag. Deze drie elementen worden tijdens de fabricage samengeperst om een solide en aantrekkelijke vloer te creëren.

Tom marcel nieuw pvc vloer
Waarmee kunnen we u helpen?

Wij zijn Tom en Marcel. Wij en ons team helpen u graag met
advies of het leggen van uw nieuwe PVC vloer .

Het materiaal

De rug - het onderste deel - is bepalend voor de kwaliteit van de complete PVC-vloer. Dit deel bestaat uit zuiver pvc en geeft de vloer zijn stabiliteit.

De filmlaag bepaalt de uitstraling van de vloer. Het dessin wordt op speciale pvc-film gedrukt volgens de hotpress methode; die zorgt ervoor dat de kleuren helder en levendig blijven.

De beschermende toplaag kan een dikte hebben van 0,3 mm (voor een vloer thuis) tot 0,70 mm (voor intensief belopen vloeren). De complete pvc-vloer heeft een dikte van 2 mm tot 2,5 mm. In de toplaag kan ook een structuur worden verwerkt - dat heet embossing. Met embossing bootsen we het dessin als het ware na: ziet u knoesten, dan voelt u ze ook. Bovenop deze toplaag komt nog een matte polyurethaan laag. Deze beschermende coating voorkomt dat de vloer gaat spiegelen of overmatig glanst.

materiaal, pvc, vloer

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van PVC-vloeren ten opzichte van andere vloertypen?

PVC is slijtvast, waterbestendig, eenvoudig in onderhoud, en vaak goedkoper dan traditionele houten vloeren. Het biedt ook een breed scala aan stijlen en kleuren.

Wat kost het om een PVC-vloer te laten leggen?

De kosten variëren op basis van het merk, de kwaliteit en arbeidskosten, maar het is vaak voordeliger dan traditionele houten vloeren. Naast verschillende kwaliteiten en de arbeidskosten zijn een aantal factoren die mee spelen bij het opmaken van de prijs van de pvc-vloer. Er zijn verschillende patronen pvc-vloer. Zo is het aanbrengen van een pvc visgraat arbeidsintensiever dan van een rechte pvc plank. De staat van de ondergrond bepaalt hoeveel materiaal en arbeid er nodig is om dit geschikt te maken voor een strakke pvc-vloer.

Is een PVC-vloer geschikt voor vloerverwarming?

Absoluut. PVC-vloeren geleiden warmte goed, waardoor ze een prima keuze zijn voor ruimtes met vloerverwarming. De combinatie van hoog woon-comfort en lagere energiekosten maken een pvc-vloer met vloerverwarming de ideale uitkomst.

Zijn PVC-vloeren krasbestendig?

Ze zijn relatief bestand tegen krassen, maar net als alle vloeren kunnen ze beschadigen bij hard contact. De verschillende pvc merken richten zich op hun eigen unieke eigenschappen. De hardheid van de toplaag en daarmee de krasbestendigheid is bij een groot aantal merken van hoge kwaliteit. Het is van belang de pvc-vloer te beschermen tegen slijtage door middel van het juiste meubelvilt en entreemat. Ook het regelmatige onderhoud aan de pvc-vloer zorgt voor een lange levensduur.

Hoe voelt een PVC-vloer aan onder de voeten?

Comfortabel en iets warmer dan tegels, maar koeler dan tapijt. De combinatie met vloerverwarming zorgt voor een maximaal comfortabel gevoel aan de voeten.

Zijn PVC-vloeren geluiddempend?

Over het algemeen dempen ze geluid beter dan harde vloeren zoals tegels, maar minder dan tapijten. Ondanks dat pvc-vloeren ‘harde vloeren’ zijn, kunnen ze geluid goed reduceren. PVC-vloeren hebben iets van zachtheid, waardoor trillingen goed opgevangen worden en hiermee de galm in een woning wordt verlaagd. Ook het contactgeluid naar beneden is een stuk minder dan die van echte harde vloeren, zoals tegels en laminaat.

Hoe zit het met de garantie op PVC-vloeren?

Dit varieert per merk, maar veel fabrikanten bieden een garantie van 10 tot 25 jaar.

Hoe lang duurt het aanbrengen van een pvc-vloer?

In vrijwel alle gevallen is 1 dag ter voorbereiding van de ondergrond nodig. Het aanbrengen van een pvc-vloer op de begane grond van +/- 60m2 is in 1 dag gerealiseerd. In het geval van meerdere woonlagen, zullen werkzaamheden, zoals het voorbereiden van de ondergrond, samen uitgevoerd worden. Hierdoor is het mogelijk om in een week tijd een volledige doorsnee woning te voorzien van pvc-vloeren.

Contact

U wilt toch ook die prachtige pvc-vloer met zijn grootse voordelen, of die geweldig gerenoveerde trap? Ons team staat klaar voor al uw vragen of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Offerte aanvragen?
Dat kan hier

Overdag geen tijd, geen zorgen!
Op afspraak komen wij ook in de avonduren bij u langs.

Tel: +31 (0)6 152 933 56
E-mail: info@pvcvloerenexpert.nl

KvK nummer: 92372228
Algemene voorwaarden

Stel een vraag

Bezoek onze showroom

Onze showroom bezoeken? Dit kan op afspraak. U kunt ons vinden aan de Tinstraat 6M in Ridderkerk
Bekijk de route